Ansluta kameror med VPN till Cubsec Larmcentral

 

Vi har två alternativ om du vill ansluta kamerasystem till Cubsec Larmcentral.

 

1. För kunder med fast publik IP

Denna lösning passar kunder där det finns en internetanslutning med fast IP-adress på installationsadressen. Fast IP kan erhållas för vissa fasta och mobila bredbandsanslutningar.

Nästa steg är att bestämma sig för är vilken säkerhetsnivå man önskar i nätverket. Detta beror i grunden på hur känslig övervakningen är och om andra datorer, servrar finns i samma nätverk. I grunden handlar det om pris kontra nivå av säkerhet. Cubsec rekommenderar alltid i grunden en VPN anslutning.

Vad är VPN?

Virtual Private Network) är en teknik som används för att skapa en säker förbindelse eller "tunnel" mellan två punkter i ett icke-säkert datanätverk (till exempel Internet).

1 a. Utan VPN

Med en publik IP adress och en port så kan man ansluta kameror eller VMS/NVR mot Cubsec Larmcentral. Självklart måste kameror/VMS/NVR stödjas av oss och brandvägg konfigurerar enligt våra anvisningar. Har man flera kameror kan man använda olika portar för varje kamera eller NVR föresatt att tillverkaren stödjer detta.

Läs mer om vilka system/tillverkare vi stödjer och hur dessa skall konfigureras längre ned.

1 b. Med VPN

Samma upplägg som i 1 b. med tillägget att Cubsec sätter upp en VPN anslutning mot IP-dressen så att överföring kan göras säkert. Alla kameror/VMS/NVR som skall anslutas måste konfigureras med interna IP-adress (subnät) som tilldelats av Cubsec. Du får fem stycken adresser som du kan använda dig av när du beställer en VPN-anslutning av oss. Det går givetvis att beställa fler vid behov.

Leveranstid av VPN anslutning är ca 1-2 arbetsveckor. Tänk på att kunden/slutkunden måste ha en It-tekniker på sin sida som vi kan kontakta för att driftsätta.  Vi tar ut en månadsavgift för VPN-anslutning enligt gällande prislista/avtal.

2. För kunder utan fast publik IP

För kunder utan fast publik IP erbjuder vi en smidig lösning som också kan användas om man har fast adress. Lösningen kräver i normalfallet ingen hjälp av kunden eller It-tekniker. En stor fördel är att man lättare kan beräkna tidsåtgång för projektet och slipper felsökning i kundens nätverk.

Vår kallar vår lösningen Cubsec Smartbox, enhet gör det möjligt att utöka ditt säkra nätverk till andra platser enkelt och prisvärt. Det kräver ingen teknisk kompetens. Så snart den är inkopplad och ansluten till internet, kopplar Smartbox automatiskt till din brandvägg och skapar en säker, dedikerad VPN-tunnel till Cubsec Larmcentral.

Var denna artikel till hjälp?
0 av 0 tyckte detta var till hjälp
Har du fler frågor? Skicka en förfrågan

Kommentarer

0 kommentarer

logga in för att lämna en kommentar.